מערכת רקורסיבית רקורסיבית ולא

T

tralne

Guest
חלק אחד יכול להסביר מה זה בדיוק מערכת רקורסיבית רקורסיבית ולא היא?

מערכה רקורסיבית היא מערכת שבה תפוקה נוכחית תלויה בתפוקה קודמת (הים) וקלט (ים) אבל במערכת שאינה רקורסיבית תפוקה נוכחית אינה תלויה בתפוקה קודמת (הים).

רקורסיבי הוא כאשר פונקצית תוכנה או הליך ממכנת את עוצמה

[ציטוט = MHanif; 860685]. מערכת רקורסיבית היא מערכת שבה תפוקה נוכחית תלויה בתפוקה קודמת (הים) וקלט (ים) אבל במערכת שאינה רקורסיבית תפוקה נוכחית אינה תלויה בתפוקה קודמת (הים) [/ ציטוט ] כמו מערכת עם רכיב זיכרון ובלי זיכרון, נכון? [COLOR = "סילבר"] [גודל = 1] ---------- הודעה הוסיפה בשעת 12:28 --------- - הודעה קודמת הייתה בשעת 12:21 ---------- [/ גודל] [/ צבע] [ציטוט = klystron; 860687] רקורסיבי הוא כאשר פונקצית תוכנה או הליך ממכנת את עוצמה [/ ציטוט] יה, אני למד שיש בתיכנות .. שהמילה :) יש משמעות רבה אני חושב .. אני הייתי רוצה לדעת, איך קשור למסנן FIR ..: -? תודה

[ציטוט = tralne; 860724] כמו מערכת עם רכיב זיכרון ובלי זיכרון, נכון [COLOR = "סילבר"] [/ ציטוט] המערכת עם זיכרון היא לא בהכרח מערכת רקורסיבית?. לדוגמה במערכות FIR עבור קלט x [n] ופלט y [n] אם יש לנו y [n] = 0.5 (x [n] + x [n-1]) ולאחר מכן את התפוקה הנוכחית אינה תלויה בתפוקה קודמת אך תלוי בקלט נוכחי וקלט קודם. אבל למקרה IIR כמו המצבר y [n] = y [n-1] + x [n], תפוקה נוכחית תלויה בתפוקה קודמת, כמו גם בקלט נוכחי (בדרך נוכחי וכניסות קודמות). אז מצבר הוא מערכת רקורסיבית.

הדוגמא הראשונה, היא המערכת ללא זיכרון והשני הוא עם זיכרון .. וגם הדוגמא שלך היא מערכה רקורסיבית .. האם הבין אותך נכון? -?

הדוגמא הראשונה היא מערכת עם זיכרון שיש לנו x [n-1] עם x [n] כלומר יש לנו מאוחסנים x [n-1] והשתמש בו כדי לחשב y [n] אבל זה לא רקורסיבית כy [n ] אינו תלוי בy [n-1] או y [n-2] וכו 'השני הוא רקורסיבית משום y [n] תלוי בy [n-1].

[ציטוט = MHanif; 860829] הדוגמא הראשונה היא מערכת עם זיכרון שיש לנו x [n-1] עם x [n] כלומר יש לנו מאוחסנים x [n-1] והשתמשתי בו כדי לחשב y [n] אבל זה אינם רקורסיבית כy [n] אינו תלוי בy [n-1] או y [n-2] וכו 'השני הוא רקורסיבית משום y [n] תלוי בy [n-1]. [/ ציטוט] אממ .. כך לשניהם יש זיכרון ראשון היא לא רקורסיבית ושנייה אחת הוא רקורסיבי [COLOR = "סילבר"] [גודל = 1] ---------- הודעה הוסיפה ב17:57 -------- - ההודעה קודמת הייתה ב 17:53 ---------- [/ גודל] [/ צבע] ו, יכול FIR לסנן לממש מערכה רקורסיבית הוא רקורסיבית ולא?

מסנני FIR יכולים להיות מימושים רקורסיביים. הברור ביותר הוא הסכום נע פשוט (או ממוצע נע): y [n] = x [n] + x [n-1] + x [n-2] + ... + X [n-511] y [n] = y [n-1] + x [n] - x [n-512] השיטה הראשונה היא השיטה הישירה, יצירות 2 כי y [n], y [n -1] הרבה מונחי מניות משותפות. מסנני IIR תמיד רקורסיבית.

[ציטוט = tralne; 860884], ויכול לממש את מערכת סינון FIR רקורסיבית הן רקורסיבית ולא [/ ציטוט] FIR = סופי תגובת דחף ומערכות רקורסיבית יש בדרך כלל אינסופי ? תגובה להלם. אז, הם לא יכולים להיות מיושמים כFIR. מערכות יחידות שיש [אני] סופי [/I] תגובת דחף יכולה להיות מיושמת באמצעות מסנני FIR.

[ציטוט = MHanif; 861198] מערכות רקורסיבית יש תגובת דחף בדרך אינסופית. אז, הם לא יכולים להיות מיושמים כFIR [/ ציטוט] [ציטוט = permute; 860942] מסנני FIR יכולים להיות מימושים רקורסיביים [/ ציטוט] גם .. im המבולבל .. איזה מהם הוא נכון?:?

מסנני FIR יכולים היו לנצל רקורסיה בתוך היישום. אני מראה דוגמה הנפוצה ביותר לכך בהודעה הקודמת שלי. למקרה הספציפי של הממוצע נע (או הצטברות נעה), כל קלט מוכפל 1, אז סכם. כך ל4 רז המסנן h = [1 1 1 1]: y [10] = x [10] + x [9] + x [8] + x [7] y [11] = x [11] + X [10] + x [9] + x [8] הן שתי דוגמאות מתוך הרצף. תבחין כי: y [11] = y [10] + x [11] - X [7] או "הערך הבא הוא הערך הנוכחי, בתוספת הקלט החדש, מינוס הקלט הוותיק" מסנני IIR חייבים להיות רקורסיבית, ויתר על כן , תגובת הדחף ארוכה באופן אינסופי. בעוד מסנני IIR הקשורים לעתים קרובות מאוד עם מערכות רקורסיבית, הוא למעשה תגובת הדחף שנותנת להם את השם. כפי שהראה לעיל, יש מערכות רקורסיבית שיש תגובות דחף סופיות. כל מסנני IIR הם רקורסיבית לא כל המערכות רקורסיבית הן IIR אז אם אתה יודע מערכת היא IIR, אתה יודע את זה יש רקורסיה. אם אתה רק יודע שמערכת היא רקורסיבי, אתה חייב לעשות ניתוח נוסף כדי לקבוע FIR / IIR.

IIR המסנן יש רקורסיה ו, FIR מסנן יכול להיות רקורסיה מדי .. כך המסנן המגשים מערכת רקורסיבית הלא הוא FIR המסנן עצמו? ובחיי מעשה, למה אנחנו צריכים להסתכל אם מערכת היא רקורסיבי או לא? מה זה חשיבותו?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back