זקוק לעזרה עם מדידת רעש המופע PLL

R

robismyname

Guest
צרפתי צילום מסך של freq הנעול שלי. סינתיסייזר. אני רוצה למדוד את רעש המופע. איך אני עושה את זה? האם מישהו מscreenshoots האלה נראים טובים יותר במונחים של רעש מופע?

לא יכול להגיד. מנמיך את VBW ל3 רץ ולמדוד את המקרים שוב. זה נראה כאילו יש קצת זמן לעומת לנענע בעקומות. אם הייתי צריך לנחש, הייתי אומרת שהעקומה העליונה ביותר (רוחב פס הלולאה הנמוך ביותר שלך כנראה) הייתה רעש אולי 5-10 dB טוב יותר בשלב קרוב לנושא. זה גם פוחת השעון שלך מדרבן את הטוב ביותר. מה היא שלוחה שבעלילה העליונה ב 30 קילוהרץ קיזוז? יש לך משהו שעובר בשיעור?

קשה לראות, אבל אני מנחש שרוחב הפס שלך היא הלולאה סביב 20kHz. נסה לשים את המנשא בצד השמאל של המסך ולעשות סריקה איטית (RBW צר מאוד) על 100kHz או משהו כזה. אם מתנד הוא יציב, זה יעזור. שלוחות התייחסות 10MHz הן גבוהות מאוד. מה קורה עם זה?

אני מניח שאתה צריך למדוד במצב ממוצע אומרים 100.

השתמש בנוסחה זו למדידת רעש מופע באמצעות מנתח ספקטרום: רעש מופע [dBc / רץ] = Carrier_Power [dBm] - Noise_Power @ Frequency_offset [dBm] - 10 * LOG (SA_RBW [רץ])

החישובים לעיל הם אמיתיים אם ורק אם רצפת הרעש של SA היא נמוכה מספיק.

רצפת רעש של SA הנמוך מספיק? כאשר למעשה נוסחה לציין את ערך המדידה לשניהם, וספק כוח צד להקה. שכחתי להזכיר שמנתח הספקטרום צריך להיות מופעל גם.

[ציטוט = kspalla] החישובים הנ"ל הם אמיתיים אם ורק אם רצפת הרעש של SA היא נמוכה מספיק. [/ ציטוט] ובכן רצפת הרעש שלי נמדדת ב- 110dBm (די נמוך זה?), הכח המוביל (ב 129.3MHz) נמדד ב- 6.7dBm, עוצמת רעש (ב129.4MHz נמדד ב-88.75). ראה קובץ מצורף. באמצעות הנוסחא של vfone חשבתי רעש מופע להיות -120.22 dBm. השאלה שלי היא: האם הנוסחא החוקית של vfone במצב שלי? האם מספר מדידת רעש המופע (-120.22dBm) יהיה גדול מרצפת הרעש שלך (-110)?

לשדוד מדידת זמן קצרה ואמיתית הוא להשתמש בפונקצית רעש הסמן (מרקר דלתא -> לתת מסוים לקזז מCW-> סמן רעש שימוש, אתה מקבל רעש ישירות שלב) שזמינה בAgilent שא. אני מקווה שזה יכול לעזור. Mazz

לשדוד מדידת זמן קצרה ואמיתית [= Mazz ציטוט] הוא להשתמש בפונקצית רעש הסמן (מרקר דלתא -> לתת מסוים לקזז מCW-> סמן רעש שימוש, אתה מקבל רעש ישירות שלב) שזמינה בAgilent שא. אני מקווה שזה יכול לעזור. Mazz [/ ציטוט] Mazz, הייתי סמן דלתא בקיזוז של 100kHz מCW (ראה צילום מסך מצורף). מדדתי-90.99dB (לא dBm?). האם זו תמורה טובה ביותר למדידת שלב?

באמצעות סמן דלתא היא בסדר, אבל לא נותן את התוצאה בdBc / רץ (רק אם אתה משתמש באפשרות RBW 1Hz, שהוא מאוד איטי, או שאינה זמין). רצפת הרעש צריכה להיות 10dB נמוכה מהכח שנמדד בצד הלהקה שלך. אתה יכול להשתמש בLNA מול המנתח להנמיך את רצפת הרעש, אבל PSA החדש מAgilent (שבו אתה משתמש) לא צריך את זה.

vfone המדידה בdBc / רץ. אם אתה רק רואה את התמונה יש בערך 6.5 חטיבות, שמתאימים ל65 dB + 10Log300 = 90 dBc / רץ. יגזול ממך רק טנדר טון השלוחה ב 100 kHz קיזוז. רעש מופע כל כך אמיתי הוא בערך 10 דציבל טוב יותר (להזיז סמן עד 110 kHz כדי לבדוק). -100 DBc / רץ @ 100 קילוהרץ הוא תמורה טובה ביותר. יש יותר ידיעות הרשינה לי להציע לאיסוף מספרים אלה (השימוש RBW & VBW צימוד האוטומטי לפעולה פשוטה ולעשות ממוצע - 16 היא מספיק): SPAN דלתא מרקר שלב רעש 3kHz 1kHz?? 30kHz 10kHz?? 300kHz 100kHz -100 3MHz 1MHz?? 10MHz 30MHz? שמרו על שהשלוחה בכ 20 קילוהרץ. זה יכול לפגוע ברעש כללי (זה יכול להיות דומיננטי על רעש מופע) - למדוד אותו (בלי סמן רעש). Mazz

מהתמונה של תצוגת SA אני יכול לראות שRBW הוא 300Hz. קרה לה במקרה שהמספר הנכון, כי אתה פשוט הזכרת, היה קריאה של שלוחה.

[ציטוט = vfone] השתמש בנוסחה זו למדידת רעש מופע באמצעות מנתח ספקטרום: רעש מופע [dBc / רץ] = Carrier_Power [dBm] - Noise_Power (ב) Frequency_offset [dBm] - 10 * LOG (SA_RBW [רץ]) [/ שם ציטוט] vfone השיג את נוסחת רעש שלב זה. אני רוצה להוסיף אותו לספריית המקורות שלי.

שום דבר מפואר עם הנוסחא הזאת. האם רק ההבדל בין שתי רמות כוח מוחלטים (מוביל וצד להקה), ולהחסיר מתוצאת LOG 10 * (RBW) של SA כדי לקבל ערך בdBc / רץ.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back