שאלה [הועבר] על העיצוב מבוסס microprossor

M

mr_vasanth

Guest
יש לנו מעבד עם שורת כתובת של 16 ביט וקו 32 ביט נתונים. תניח שיש לנו רק זכרון 16KB אשר תהיינה נגיש למעבד זה. כדי לגשת 14 ביטי 16KB כתובת זכרון קו LSB של שורת הכתובת היא מספיק. אבל מה יקרה אם המעבד מנסה לגשת למיקום כלשהו שהוא מעבר 16KB? איך זה צריך להיות מטופל בזמן שאנחנו עושים עיצוב מבוסס מעבד?

[ציטוט = mr_vasanth; 1141127] אבל מה יקרה אם המעבד מנסה לגשת למיקום כלשהו שהוא מעבר 16KB [/ ציטוט] היא יכולה להיות תלויה במידה רבה בתכנית כתובת הפענוח מיושמת במעבד ותכנון מעגלים?. בדרך כלל, בחומרתה אולי לא מוגדרת או פשוט לעטוף, פונה שוב ושוב את אותו האחסון מיושם אמיתית. [ציטוט = mr_vasanth; 1141127] איך זה צריך להיות מטופל בזמן שאנחנו עושים עיצוב מבוסס מעבד [/ ציטוט] אני לא בטוח שהנושא הזה שייך בסעיף "השאלות היסודי האלקטרוני". האם העיצוב שנעשה במעבד ה-HDL? אם כן, אני חושב שאנחנו צריכים להעביר את הנושא לסעיף מתאים יותר. BigDog

היי BigDog, האם יש לך מושג מתי נצא מרחב הכתובות מוגדרות, כאשר אנו לעטוף וכאשר יהיה לגשת לאותו האחסון יושם. אני רק רוצה לקבל צצת ההבדל מבחינת אדריכלות.

עם רווח 64K כתובת, הווה 16K ואת קווי הכתובת העליונות לא מפוענחים, 16K הייתי פשוט שקף 4 פעמים. אז מקומות 16384, 32768, 49152 יהיו זהה למיקום 0. מיקומים 16385, 32769, 49153 אותן כמו 1 מיקום, וכו '(עד שתגיע לאזור המראה הבא). עם מראה = לא 'העתק' של אזור מיקום / זיכרון, אבל אחד ואותו הדבר 'גלוי' בכמה מקומות שונים. אז תכתוב מיקום 16384, לקרוא את הערך שממיקום וכו '0

@ RetroTechie - הסבר טוב. למעשה יש לי כמה לוחות פיתוח מוקדמים שמציגים התנהגות זו. @ Mr_vasanth - ברור כדי להימנע מזה לעטוף סביב / התנהגות שיקוף כל שורת הכתובת חייבת להיות מנוצלת בתכנית הפענוח. אני הולך להעביר נושא זה לסעיף מתאים יותר כמו שאני מרגיש בנושא הוא מעבר אלקטרוניקה יסודית. BigDog

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back