איך עבודת דיודת זנר מתחת למתח הפריצה בלי פגעה?

S

SanjKrish

Guest
שמתי לב שהגרף של דיודת זנר ודיודת הרגילה היא כמעט אותו הדבר .. כעת, בעוד דיודה רגילה, כאשר פעלו מתחת למתח הפריצה מקבלת פגומה באופן קבוע ... איך דיודת הזנר לא לשרוד גם לאחר שפעל מתחת למתח הפריצה? כל מה שאני יודע הוא זנר מידה הוא מסומם בכבדות .. וכאשר הטיה הפוכה חזקה מוחלת .. גורם חורים ניידים באזור P והאלקטרונים הניידים באזור N לנשאבו על ידי החיבור של הסוללה ומשאיר אחריו אזור דלדול עשוי יונים שליליים וחיוביים נייחים באזורי P ו-N בהתאמה .. אחרי שאמר את זה עד, איך זה לעשות את הבדל בעבודה של שתי דיודות מתחת למתח הפריצה .. גם אני מבולבל עם ההבדל בין פירוט זנר והתמוטטות מפולת .. אני קורא את פירוט הזנר הוא לגרום על ידי קרע של קשר קוולנטי בשל הטית revese כבדה ולכן האלקטרונים להפוך את עצמם ללא קשר קוולנטי ולהתחיל לנהל .. והתמוטטות מפולת נגרמת על ידי המיעוט שפוגע בקריירה של קשרים קוולנטיים במהירות גבוהה היוצרת מפולת (כמו קרחון נפילה) .. שניהם נראים כאחת באותו .. נגרם על ידי קרע של קשרי covanlent ולאחר מכן הולכה ..

על השאלה הראשונה. ללא מדיודות יהיו פגום אם לא יהיה גבוהה ממפרט הכח המרבי שלהם. ואפילו לדיודה זנר, אם אתה רוצה ללכת מעבר למתח פריצה ולעבור על Pmax, תוכל לגרום ניזק בלתי הפיך זה.

בתוך דיודה עם מתח להחיל קיימת שדה חשמלי חזק wich מאיץ את האלקטרונים נעים. אלקטרונים מהירים אלה יכולים לבעוט החוצה כמה אלקטרונים אחרים מתוך החיבור ביניהם. אלה הם מואצים, וגם לגרום לאפקט המפולת אם המתח הוא גבוה מספיק כדי להתחיל את האפקט הזה. התפלגות זנר היא מנגנון שונה לחלוטין המבוסס על מבנה הלהקה האלקטרונית. כפייה על ידי מבנה מיוחד של מוליכים למחצה מסוממים גבוהים ושכבת דלדול דקה מאוד (מקווה שזה המילה "Sperrschicht") פס הערכיות נדחק לרמה של פס ההולכה. זה מאפשר לאלקטרונים באזור של שכבת דלדול נהור לצד השני. המתח הגבוה המוחל גבוה possibillity הם עושים זאת. שני התופעות להוביל לזרימה נוכחית, שאחד לא באמת קורה היא לא כל כך חשוב. בעיקרון אפקט הזנר עובד עד מתח של כ 5.6V תוך מעל אפקט מפולת המתח הזה שולט. זה יכול להיות חשוב להכיר את ההשפעות הללו הן טמפרטורה הפוכה תלויות. מקווה שזה עזר לך. סליחה על האנגלי שלי - נושאים טכניים קשים לתרגם בשבילי. יאן נ.ב. דיודת הזנר יותר סביר להניח שלא נהרס כהשפעה זו כפייה ורציתי זמן מה עם דיודות רגילות פעולה בכיוון "הלא נכון" היא לא מה שאתה רוצה. אתה יכול לעשות זאת, אבל באזור של ההתפלגות ההפוכה אינו מוגדר היטב שמוביל להרס ברוב המקרים.

פיזור הכח בדיודת זנר ההטיה לאחור מוגבל ונשלט על ידי נגד הסדרה

תודה סטיב & klystron ... תודה שוורץ, להסבר מפורט ur עכשיו אני מבין שהסימום הכבד גורם לפוטנציאל חשמלי הפוך חזק .. המאלץ את היונים הנייחים n סוג במהלך אזור P מפס הערכיות שלהם לפס ההולכה של אזור N .. ובכך מאפשר זרימה נוכחית .. ותהליך זה נקרא מינהור ...

מתח מתחת (ערך הקטן מ) מתח הפריצה של זנר לא עושה כלום. זנר לא עובד "מתחת" מתח הפריצה, זה עובד ב מתח הפריצה. נגד סדרה מגביל את הזרם דרכו לערך בטוח.

תלוי מה אתה הולך לעשות אתה צריך לקחת מבט הנוכחי מתחת מתח פריצה. תמיד יש זרם קטן אשר במקרים מסוימים יכול להוביל לבעיות! ברוב המקרים זה לא משנה בכל מקרה, כך שאתה לא טועה.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back