| מחבר | הודעה |
|---|
yawijaya
הצטרף: 18 אוגוסט 2009 הודעות: 16 מיקום: New Freedom, PA-ארה"ב
| 24 אוגוסט 2009 17:00 MOS הבורר | | |
|
| למדתי את זה קצת לאחור כשהייתי בקולג ', ועכשיו אני צריך ללמוד מחדש זה שוב ... בכל מקרה, בבקשה להעיף מבט על התמונה
 מה שאני יודע זה מעגל צריך לתת לי פלט או העליון או החלק התחתון של הגל קלט sinusoidal. גליון נתונים של הטרנזיסטור vgs אומר כי הוא 2-4V. אבל הפלט שלי הוא פשוט לא מה שציפיתי. אני חושב שאני אחד חסר מושג חשוב אבל לא זוכר את זה .. הצעה כלשהי? תודה על העזרה! |
|
| לראש הדף | |
 |
Audioguru
הצטרף: 19 ינואר 2008 הודעות: 932 עזר: 78 מיקום: אזור של טורונטו קנדה
| 24 אוגוסט 2009 17:28 MOS הבורר | | |
|
| הערך של C4 1nF קבלים הוא קטן מדי לעבור 50Hz ל 1k resistor R6 לטעון כך זה עובר רק את העיוות בתדר גבוה מאוד. השתמש 100uF.
MOSFET יש מתח סף השער של 2V ל 4V איפה זה בקושי מדליקה עם 250uA. R2, נגדים ודעות קדומות R5 את השער ב 3V. ואז MOSFET יכול לנהל את זה או לא יכול לנהל. |
|
| לראש הדף | |
 |
Google AdSense

| 24 אוגוסט 2009 17:28 מודעות | | |
|
|
|
|
| לראש הדף | |
 |
yawijaya
| 24 אוגוסט 2009 17:39 Re: MOS הבורר | | |
|
| | תודה תודה על התשובה, אבל מה שזה נוגע לי היא שאני רוצה את זה לפעול כמו מתג לקחת את המחצית העליונה של out.How אות קלט אני אמור לעשות את זה? |
|
| לראש הדף | |
 |
Audioguru
| 24 אוגוסט 2009 18:10 MOS הבורר | | |
|
| | מתח סף השער של MOSFET הוא מגוון רחב של מתח. אתה חייב להתאים את מתח השער עם סיר לעשות מה שאתה רוצה. ואז MOSFET מדליקה קשה saturates כאשר אות הקלט היא חיובית זה מגביר ומעביר את איתות כאשר הקלט הוא שלילי. |
|
| לראש הדף | |
 |
yawijaya
| 24 אוגוסט 2009 18:28 Re: MOS הבורר | | |
|
| | תודה! |
|
| לראש הדף | |
 |
Millwood
| 24 אוגוסט 2009 18:42 MOS הבורר | | |
|
| כמה הצעות:
1) אתה צריך לספק מעקה גבוה: MOSFET צריך מינימום של 4-5v VDS למבצע כמו מגבר לינארי. אני יעלה V2 יותר כמו 9 - 12V, או יותר, תלוי ביישום שלך.
2) אתה צריך גם לשים resistor קטן (כמו 11 - 47ohm) בין המקור MOSFET של הקרקע כדי לעזור להגדיר את הרווח.
3) אתה צריך להתגורר קבלים שלך עבור סוג של אות אתה רוצה להגביר.
4) אתה צריך להתאים את נגדים הטיה (R2/R5) כך פלט משיג את התנופה סימטרית מקסימלית. כלומר, עבור טופולוגיה שלך, בריחת צריך לשבת ליד VDS (דקות) (v2-VDS (דקות)) / 2. בהנחה V2 = 9V, VDS (דקות) = 5v, זה אומר לטמיון של MOSFET צריך להיות ב 7V, ואת המגבר יכול נדנדה / - 2V מקס - פחות סביר.
לאחר מכן תוכל לחשב את נקודות העבודה שלה ב סרק. |
|
| לראש הדף | |
 |
yawijaya
| 24 אוגוסט 2009 19:06 Re: MOS הבורר | | |
|
| | היי, תודה רבה, האחרון באמת עוזר! בכל מקרה, מה עליך לעשות אם גליון נתונים לא אומר VDS מינימום, זה אומר כי האופייני הוא 10 או 12.5 V, אבל זה גבוה פי ... |
|
| לראש הדף | |
 |
Audioguru
| 24 אוגוסט 2009 19:16 MOS הבורר | | |
|
| | VDS יכול להיות כל דבר. Vgate הוא זה שולט כמה MOSFET מדליקה וכל MOSFET שונה. |
|
| לראש הדף | |
 |
yawijaya
| 24 אוגוסט 2009 19:27 Re: MOS הבורר | | |
|
| | OK, אז אם אני מבין נכון, אני צריך לגלות איך אני רוצה זיהוי רבים ולאחר מכן לבדוק את עקומת וולט הנוכחי כדי לראות מה אני צריך VDS ואז אני יכול לחשב את Vgate .. האם זה נכון? |
|
| לראש הדף | |
 |
Millwood
| 24 אוגוסט 2009 20:32 Re: MOS הבורר | | |
|
| | yawijaya כתב: | | היי, תודה רבה, האחרון באמת עוזר! בכל מקרה, מה עליך לעשות אם גליון נתונים לא אומר VDS מינימום, זה אומר כי האופייני הוא 10 או 12.5 V, אבל זה גבוה פי ... |
המינימום VDS יהיה תלוי כמה עיוות אתה תסבול. mosfets ביותר מיועדים להחליף יישומים, והם רוצים את המכשירים שלהם להיות רוויה.
עבור יישומים ליניארי (איפה אתה עכשיו), זה לא מה שאתה רוצה לעשות. במקום זאת, אתה רוצה מרווח מספיק כדי לשלוט על מתח מוצא, אז זה לא קליפ. מספר 4-5v אני בתנאי שאתה די טוב גם עבור יישומי כוח גבוה הוא שמרני עבור יישומים אות קטנה (כמו שלך).
תוכל לעצב עבור VDS גבוהה (דקות) אבל לא תוכל להרוויח מספיק כדי להצדיק את העלות הנוספת (inefficiencyy, פיזור חום, רכיבי מתח גבוה, וכו ')
| ציטוט: | | אני צריך לגלות איך אני רוצה זיהוי רבים ולאחר מכן לבדוק את עקומת וולט הנוכחי כדי לראות מה אני צריך VDS ואז אני יכול לחשב את Vgate .. האם זה נכון? |
בדרך כלל לא. עבור יחיד הסתיים מגבר אות קטן כמו שלך, אתה רוצה להבין מה לטעון הגרוע ביותר יהיה נהיגה. זה נראה כאילו אתה מעצב מגבר אודיו הטעינה שלך היא סביר preamp. הם נוטים להיות עכבת קלט מינימום של 470ohm ובדרך כלל הרבה יותר גבוהה מזו (4.7k ומעלה).
אז אם העיצוב לנהוג לטעון 470ohm (תרחיש המקרה הגרוע ביותר), אתה רוצה עכבה הפלט שלך (R1) להיות לא יותר מאשר העומס. אני בדרך כלל העיצוב כך R1 הוא 50% - 10% של העומס. זה אומר R1 הוא 220ohm או נמוך יותר.
ברגע שיש לך את זה, אתה תקבע את רווח של המגבר שלך. זה (R1 / / Rload) / RS שבו ר"ש הוא resistor בין המקור של MOSFET לבין הקרקע. לומר כי אתה רוצה להשיג רווח של 2x, זה אומר (220 / / 470) / 2x = 68ohm (מתמטיקה גס). מתמטיקה כי קיבלה MOSFET עם רווח אינסופי כך בעולם האמיתי סביר להניח כי יש לנו רווח נמוך יותר ולכן עשויה לדרוש ר"ש נמוך כדי לפצות.
עכבת קלט הוא בערך R2 / / R5. אם אתה מפעיל על מעקה 9V ו Vd שלך יושב על 7V. מאז MOSFET הצרכים Vgs = 3-4V לפתוח כך המחיצה R2/R5 יהיה attenuate Vd בפקטור של 2x אז R2 = R5. זה אומר עכבה הקלט הוא 1 / 2 * R2.
אני בדרך כלל עיצוב אמפר שלי יש עכבה של קלט לא גבוה 47k ולא נמוך 4.7k ובדרך כלל סביב 10k כך R5 = R2 = 22k.
R4 יש ליציבות אני אשמור את זה ב 1k. אתה יכול לבחור קבלים כדי שיתאים לצרכים שלך - בעיקר תדר תגובה בנושא. אני בדרך כלל משתמש 0.22u - 0.47u עבור C2 ו 4.7u - 47u עבור C4.
אז הנה העיצוב הסופי.
כפי שאתה יכול לראות, זה מספק ביצועים טובים למדי. הרווח 2x מעט פחות, בשל MOSFET בלתי מושלם וכן Attenuation שנגרם R4 (ב סכימטי שלך).
אחרי זה, יהיה עליך להבין תדר תגובה שלה (ניתוח AC) כדי לוודא א) זה לא להתנדנד ו ב) הוא מתאים לצרכים שלך.
|
|
| לראש הדף | |
 |
Millwood
| 24 אוגוסט 2009 20:44 MOS הבורר | | |
|
| תגלו כי לטמיון של MOSFET אינו יושב 7V - בדוגמה שלי, זה יושב 8v - כמו את נקודת העבודה תלויה הזהות של MOSFET לעומת היחסים של Vgs.
כך עבור הגברה של אות גדול, את גזיר העיתון לא יכול להיות סימטרית כפי שציפינו.
ברור, זה לא עניין גדול עבור הגברה אות קטנה. אבל אם אתה באמת רוצה להיות גזיר סימטריים, תוכל להתאים את R3/R4 (ב סכימטי שלי) כך יושב Vd ברמה הרצויה.
כמו R3 / R4 קובע עכבת קלט שלך, אתה לא רוצה ההתאמה שלו נמוך עכבת קלט שלך. בתור שכזו, אתה צריך לכוון כדי להגדיל R3 או R4 בהתאם.
כדאי גם לנסות לבחור MOSFET המתאימה לצרכיך מבחינת זיהוי ו VDS (פירוט). אבל גם הקיבול הקלט שלה. מנסה להנמיך את הקיבול קלט (Ciss בגליון הנתונים ביותר) פחות מ 220pf.
mosfets אות קטנה לעבוד ממש טוב כאן, במיוחד אלה superline מ Zetex. IRF510 היא MOSFET כוח בינוני, אבל באופן מפתיע יש Ciss נמוך מאוד, וזה די זול וזמין אז אני משתמש בו נמוכה Preamp או המגבר אוזניות.
דבר אחד יוצא דופן טופולוגיה המסוים הזה הוא יציבות עם הטיה regardes לספק המעקה. |
|
| לראש הדף | |
 |