| מחבר | הודעה |
|---|
zhoury
| 05 Jul 2002 10:49 עיצוב CPU | | |
|
| | עכשיו יש לי preject לתכנן מעבד 64 סיביות. יש לי שאלה לשאול למי יש ניסיון that.pls PM עושה אותי אם יש לך ניסיון עם זה ושמחתי לעזור לאחרים. |
|
| לראש הדף | |
 |
gabby
הצטרפות: 18 מרץ 2002 הודעות: 97 מיקום: ישראל
| 05 Jul 2002 11:05 | | |
|
| הי
יש לך קצת מידע על VHDL Core CPU ב:
www.opencores.org
גם אתה יכול לשאול שם.
בברכה. |
|
| לראש הדף | |
 |
zhoury
| 05 Jul 2002 14:48 | | |
|
| ראשית תודה עבור פטפטן. עכשיו אני מעורב בתכנון CPU האמיתי מורכב יותר Embedded CPU. זה נועד עבור IA64.So תואם אינטל עכשיו אני רוצה להתיידד עם מי שקיבל עובד אינטל או ibm.I צריך לדעת איך הם ארכיטקטורה של מעבדים כאלה. |
|
| לראש הדף | |
 |
Ace-X
| 05 Jul 2002 15:53 | | |
|
| IA-64? 
אין סיכוי! כנראה, זה מעבד מסובך ביותר בשוק. הוא תומך בתרגום קוד דינמי מקוד x86 (ארכיטקטורת CISC) לייצוג VLIW פנימיים. אני אומר לך יותר: הסיבה העיקרית למה אין מעבדים זמינים מסחרית VLIW היא כי אלה סוג של המעבד צריך מהדר מאוד מסובך, כי יוכלו להסתכל דרך ענפים שונים באלגוריתם שלך תתרגם אותו מילה הפקודה ארוך. החבר 'ה האלה (מ אינטל ו-HP) עשה דבר מטורף עוד יותר - הם מיושמים זה מהדר בחומרה! הם עיצב אותו במשך כמה שנים. ועכשיו, איך אתה חושב, כאשר אסיים את העיצוב הזה? אני מניח שזה יהיה תוך 20 שנים, אם יהיה לך מזל!?
עם איחולים חמים,
Ace-x. |
|
| לראש הדף | |
 |
zhoury
| 05 Jul 2002 16:25 אני לא ליצן. | | |
|
| | אני ברצינות. אם מישהו מעוניין לעזור לי pls PM לי. עכשיו יש לנו ניסיון לפיתוח chinset על 4 מיליון השערים רוצה לעשות יותר. עכשיו אני חדש למעבד העיצוב רוצה לדעת מה ההבדל בין השבבים לבין המעבד. אני רוצה לדעת הבסיסיים לעיצוב CPU כאלה ובעיקר איך לתכנן alu.We נמוך מאקרו כאלה באמצעות עיצוב synopsys DC ו designware. אבל אני חושב שזה לא השיטה הנכונה CPU CPU כי יש שערים הרבה יותר ויש לו יותר שבבים בדיוק הזמן restric. אם למישהו יש ניסיון כזה pls PM לי. |
|
| לראש הדף | |
 |
ASIC
הצטרפות: 18 מאי 2001 הודעות: 220
| 05 Jul 2002 17:23 | | |
|
| ACE-X, רק בגלל שאתה לא יכול לעשות את זה, לא אומר yechen לא יכול. [אייס-X מצטער, אני לוקח בחזרה כמה מילים שלי, זה לא היה אמור בצורה רעה]
כמו כן, DSPs ביותר, כמו סדרת 6000 הם WLIW TI, TI ו C מהדרים הם למעשה כניסה ועבודה היום. לבסוף, אם הוא IA64 שבב תואם, בורלנד או M $ תעשה מהדר. Yechen לא יצטרך לטרוח 
yechen, verilog קוד עבור מעבדי Sun UltraSPARC IIe זמינה להורדה חינם ב-Web האתר של סאן. כמו כן, מומלץ להסתכל על המעבד ליאון. זה המקור HDL הוא זמין גם בחינם. שני המעבדים נעשים באמצעות ה-HDL, ושניהם מגיעים עם ynop $ $ ys סקריפטים הבירה. אף על פי ד"ו 
באשר ארכיטקטורת CPU, אני לא מכיר IA64, אבל זה לא היה הרעיון של אינטל להיפטר תרגום x86 הקוד לחלוטין? בלי זה חתיכת זבל, המעבד יהיה רק חצי גודל, שימוש אולי 20% השלבים צינור ולצרוך 1 / 4 כוח? לפי מה שאני רואה, המעבד WLIW יהיה הרבה יותר פשוט מאשר לבנות x86.
אולי אתה יכול להצביע לי בכיוון של כמה גליונות נתונים IA64?
לבסוף, לא אינטל לתבוע את התחת שלך, אם ביצעת clone IA64?
ASIC
לאחרונה נערך על ידי ASIC ב 07 Jul 2002 16:05, נערך סך הכל 1 זמן |
|
| לראש הדף | |
 |
zhoury
| 06 Jul 2002 2:56 | | |
|
| תודה ASIC. אני אשמח לחשוב דרך CPU השמש. BTW מישהו יכול להצביע על כמה הכלי הטוב ביותר לעיצוב CPU? אם אני קונה אני יהיה לחלוק עם כולם כאן. |
|
| לראש הדף | |
 |
ntxp
| 06 Jul 2002 4:01 | | |
|
| כפי מגיע עם מעבד Sparc Verilog RTL, חשבתי מעבד כזה יכול להיות מתוכנן באמצעות הבירה, לעומת זאת, אם אתה צריך לעצב משהו יותר סמיך ארוזים כמו שיבוט של IA64, חלקם אולי יצטרכו מאקרו אישית מעוצבת, ואמצעי זה יחזור סכימטי ופרימיטיבי עורך הפריסה, כך שאם אני צריך להתחיל בפרויקט, הייתי רגיל להשתמש בכלים כמו הבירה, Cadence ו Avant (oh.. SNPs זה עכשיו).
דוגמה נוספת מסחרית טובה VLIW הוא Trimedia, פיליפס קומפיילר בנוי ואני מכיר לפחות אחד לשבט Trimedia אשר תוכנן על ידי חברת פקיסטן (לא טכנולוגיית טילים), זה פשוט עושה את השיבוט לבין המשתמש צריך להשתמש בכלים של Trimedia קומפילציה , אז כמו כן, אחד לא צריך לדאוג אלא אם כן התוכנה U מרדדים את רוצה למותג שלך VLIW חדש.
BTW, אתה עשוי למצוא ספרים מעניינים הבאות בעת עיצוב הארכיטקטורה של שיבוט שלך: המחשב אדריכלות - גישה כמותית (3rd Edition) עיצוב של מערכות מורכבות משובץ
פרויקט מגניב!
ntxp. |
|
| לראש הדף | |
 |
zhoury
| 06 Jul 2002 14:27 | | |
|
| עכשיו אני רק תוהה על עיצוב מאקרו. האם יש כלי לעיצוב מסחרי. IA64 BTW אנחנו לא שיבוט. |
|
| לראש הדף | |
 |
Google AdSense

| 06 Jul 2002 14:27 מודעות | | |
|
|
|
|
| לראש הדף | |
 |
Ace-X
| 06 Jul 2002 14:29 | | |
|
| רק כדי המצב ברור: ------------------------- לא סיפרתי על הבעיות עם מהדרים עבור IA64 - כל המהדר עבור x86 יעבוד בסדר, אבל על המבנה הפנימי שלה - החלק של עבודות IA64 כמו מהדר, אשר x86 לתרגם פקודות VLIW פנימי (EPIC) ייצוג! זה חלק אחד הוא החלק המסובך ביותר של המעבד IA64!
דאגה TriMedia, MediaEngine, TI ואחרות - כל אלה הם מעבדי ה-DSP, או, כדי להיות קרוב יותר לנושא שלנו - הם SIMD (Single Instruction Multiple Data) - זו דרך טבעית להשיג רווח של מעל הארכיטקטורה ללא VLIW מהדר-מסובך. אבל אמרתי על כללי מהדרים עבור מעבדי VLIW מטרה! שוב, אתה יודע למה אין כללי VLIW טהור מעבדי המטרה (מלבד, Multiflow - אבל החברה נעלמה מהשוק)? בכל מקרה, אני מסופק עם זה למשל מהדר פשוט מסובך להסביר איך היא טבעה של IA64. תנו מבט בזה כדי לנקות אותה כתובת האתר: http://developer.intel.com/design/itanium/idfisa/index.htm
לכן, העצה שלי היא להתחיל עם IA64 לא, אבל עם ארכיטקטורה אחרת. with processor design). IA64 הוא הבחירה הגרועה ביותר עבור טירונים בעיצוב מעבד (למיטב הבנתי, זה הניסיון הראשון של עיצוב yechen עם המעבד).
is right - you'd better start with this nice book from David Patterson and John Hennessy: ו ntxp צודק - כדאי להתחיל עם ספר זה נחמד דיוויד פטרסון וג 'ון הנסי: http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/1558605967/qid=1025958103/sr=8-1/ref=sr_8_1/104-0586871-8110369 זה ייתן לך כמה רעיונות נוספים על הארכיטקטורה של עד מודרני.
עם איחולים חמים,
Ace-x. |
|
| לראש הדף | |
 |
dainis
| 06 Jul 2002 18:59 | | |
|
| תראה: h ** p: / / W-WF cpu.org * / h ** p: / / w * w.fpgacpu.org / links.html |
|
| לראש הדף | |
 |
ntxp
| 08 Jul 2002 4:55 | | |
|
| תודה אייס-X עבור מצביעי טוב.
חשבתי yechen הולך לבנות עוד transmeta וזה יהיה מגניב כזה חלום.
לחזור למציאות, אני מסכים כי השב"כ IA64 או אפילו תואם את זה (שלא להזכיר אפילו תאימות ביצועים) הוא חתיכת עבודה גדולה. Yechen אם הוא באמת מעוניין לעשות את הפרויקט הזה, אני חושב שאתה צריך לאסוף קבוצה של אנשים לעשות את זה כמו CPU-F, אחרת אייס איקס הקרנה של 20 שנה על פעילות זו הוא אופטימי מדי.
החלום הגדול בכל מקרה,
ntxp |
|
| לראש הדף | |
 |
zhoury
| 08 Jul 2002 15:25 | | |
|
| תודה מעל כולם. כן יש לנו הרבה אנשים עושים את זה אני project.And AM EDA לחייב עבור פרויקט זה. אז אני מתעניין הרבה בזרימה כגון עיצוב ASIC. תגיד אני באמת לא מודאג complexity.We ארכיטקטורת IA64 יש אדם גדול עבור עיצוב זה. השאלה היא גם מהדר. עכשיו אני רק תוהה מה מיוחד למעבד תכנון ועיצוב circuit.I דיגיטלית רגילה מתכוון זרימת כלי תכנון EDA. אנחנו לא שיבוט IA64. אנחנו רק רוצים לעצב cpu.Performance IA64 compatibal אולי לא תואם up.It זה startup.For לנו הרבה compatibal חשוב. |
|
| לראש הדף | |
 |
farmerwang
| יולי 25, 2002 6:02 | | |
|
| | אני מניח U חייב לעבוד orgnization אקדמי. עבור חברה שרוצה להרוויח קצת כסף ממוצר זה לא יבחר פרוייקט כזה. ארכיטקטורה של מעבדים הוא מורכב מאוד, הרבה יותר ממה שאתה יכול לדמיין, אתה תכיר בכך התקדמות הפרוייקט. אני מאוד agress עם אייס-x עבור כמה נקודות. היה לי בפרויקט envovled CPU במשך 3 שנים, זה תואם לחלוטין מעבד MIPS embbed, לקח לנו 2 שנים לפני אתחול נוכל GUI WinCE את אב הטיפוס על FPGA שלנו. 3 מחדש ספינים להתקיים לפני הליבה הופכת יציבה. צוואר הבקבוק יהיה אימות, לא בעיצוב (אם לא לרדוף U תדר שעון גבוהה). אני חושבת החברה לא יכולה להרשות לעצמי פרויקט כזה ללא רקע הממשלה. |
|
| לראש הדף | |
 |